Zomer in Champery

image

Als de zon in kracht toeneemt en de sneeuw langzaam smelt....

Tot eind april liggen de bergen nog onder een dik pak sneeuw, maar de lentezon doet haar best de charme van de alpenweide en de uitdaging van een nieuw seizoen weer zichtbaar te maken.

image

Naast het skiën zijn er nog voldoende overige activiteiten mogelijk:..

Is de winter hier al een hemelse verrukking, dit prachtige bergland biedt zomers naast de golfbanen alle denkbare bergsporten; Parapenten, met kano's over bergrivieren maar natuurlijk ook wielrennen, mountainbiken, bergwandelen en ijsklimmen.

Mountainbiken

Mountainbiken in de Portes du Soleil valt in 3 woorden samen te vatten: gezelligheid, plezier en avontuur.

Wat Les Portes de Soleil in de winter is voor skiërs, is het in de zomer voor mountainbikers. Een walhalla! Met 600 km mountainbike routes, 25 liften en 5 bikeparks is het genieten geblazen voor de downhill- en freeride liefhebbers. Door de veelzijdigheid van het gebied is Les Portes du Soleil zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Een top gebied!

Het grootste evenement is dit jaar te vinden in het Zwitserse Champéry. Hier vinden van 31 augustus tot 5 september de wereldkampioenschappen mountainbike plaats. Op alle disciplines wordt op het hoogste niveau gestreden. Een 4X bij kunstlicht op de vrijdagavond, spanning op de cross country op de zaterdag en het spektakel van de downhill op de zondag!